Training

We zijn gestart met outdoor training en wat zijn de reacties van de deelnemers positief! Deelnemers die in de omgeving wonen van Kijkduin komen om te beginnen al op de mountain bike aan, dus goede cardio en spieren warm. Deelnemers buiten de regio met de auto maar eenmaal op het strand ready For workout.

De zee, de duinen de wind om je heen en je speelt je favo playlist af voor extra boost op de JBL Speaker…. Het trainen is intensief maar ook een feestje, jouw feestje. Je bent er echt even uit. De TRX sessie duurt gemiddeld 60 minuten. En in de zomer na de workout een heerlijke duik in de zee. Alhoewel, nieuwe trend de winterduik. Training is te boeken 1 op 1. Tot in groepjes Max 4 pers per sessie. De programma's zijn altijd afwisselend om geen gewenning aan het lichaam te geven. Dus geen 6 weken standaard programma.

Voor de training sessies bespreken we ook of je eventueel blessures hebt, of je nog onder behandeling van de fysiotherapeut bent. Zoja, dan wordt er contact op genomen met de fysiotherapeut en overleg gepleegd voor het persoonlijk beweegprogramma.

Training materiaal: een TRX

Iedere deelnemer koopt voor aanvang zijn eigen TRX pakket, die kan je aanschaffen bij FIT2BHAPPY.

Wat is TRX?

De banden die je aan de muren ziet hangen zijn een geweldige trainingstool. De banden zijn gemaakt van nylon en de lussen van rubber. Die lussen zijn voor je handen en voeten en ontwikkelt om je buikspieren en je rompstabiliteit te trainen. TRX is uitgevonden door een voormalige marinier om de mensen fit te houden. Je kunt namelijk je hele lichaam trainen zonder apparaten en gewichten. Heel simpel. Je hangt de banden aan de muur, een deur of stevige boom en daar werken aan je balans, flexibiliteit en stabiliteit.

Hoe werkt TRX?

Het is allereerst erg belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. We adviseren je dan ook om eerst de oefeningen door te nemen met een personal trainer of van een sportinstructeur in de sportschool. Je leert dan hoe je je ‘core’ aanspant, je de banden strak houdt en de juiste houding aanneemt. Heb je de basis onder de knie dan kun je zelf aan de slag. Houd je wel aan de bijgesloten instructies. Je wilt namelijk niet een flinke smak maken omdat je hem niet goed bevestigd hebt. Door de banden te verstellen of je houding aan te passen, train je je lichaam van top tot teen. Ook ideaal als ondersteuning bij oefeningen als lunges of squats. Maar ook bij opdrukken kun je de TRX gebruiken. Je doet dan je voeten in de lussen. Zo bewaar je misschien beter je evenwicht. Ook kun je met je handen de lussen vastpakken zodat je je triceps kunt trainen. Wil je een strak lijf dan is TRX daar zeer geschikt voor.


Voordelen van TRX

Je buik wordt er strakker van. Je houding wordt beter. Je kunt het combineren me HIIT training (Trainingen op hoge intensiteit). Dit maakt je cardiosessie interessanter. Voor veel oefeningen gebruik je wel je romp dus heb je rugklachten dan kan het lastig zijn. Je zult merken dat je met hardlopen, zwemmen, tennis en fietsen ook voordelen hebt als je TRX hebt gedaan.

Tom van Vliet: “Ida sprak mij direct aan, om haar vriendelijke en directe aanpak om de uitdaging aan te gaan om mij uit de burn-out te slepen! In de loop van de tijd ben ik weer gaan hardlopen en 1x in de week bij Ida gaan sporten en nog wielrennen er bij. In het begin was mijn gewicht 72 kg nu na 5 jaar trainen, fietsen, hardlopen, werken is mijn gewicht gestegen naar 78 kg met goed en gezond eten, de uitdaging is 80 kg dus we zijn er nog niet. Ik train elke week nog met veel plezier elke keer verzint ze wel weer wat anders, geks of wat dan ook maar het blijft, lachen, zweet, een traan, uitdagen, music, oppeppend om er elke keer weer een leuke gave  training van te maken. Ga zo door toppie!!”