Home

Ida's Paasbrunch

Ida's Paasbrunch

Hierbij geef ik 2 heerlijke recepten om een gezonde paasbrunch te bereiden. Met maximaal 270 kcal per persoon kan je lekker genieten van een gezonde brunch tijdens deze dagen. Vrolijk Pasen, Ida!

Banaan-ei-havermout pancakes

Benodigdheden:
- Blender
- Pan met antiaanbaklaag
- Spatel

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eieren
- 35 gram havermout
- 1 banaan 100 gram
- Bosbessen 60 gram
- Honing 20 ml
- Kaneel snufje
- 5 ml vloeibare bak en braad

Bereidingswijze:
Breek de eieren, ontdoe ze voorzichtig van de eischil. Meng de inhoud van de eieren in de blender met de banaan, havermout en bosbessen. Doe 5 ml bak en braad in een pan met antiaanbaklaag. Bak kleine flensjes door kleine ovale vormen in de hoeken van de pan te schenken. Besmeer de flensjes dun met honing en serveer bestrooid met een snufje kaneel, verdeel de flensjes als twee porties over twee fleurige borden.


Paastoast met gepocheerd ei

Benodigdheden:
- Een hoge pan
- Kopje
- Broodrooster
- Schuimspaan

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 ei
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 plakje runderrookvlees
- 1 theelepel yoghonaise
- 1 glaasje vers geperst sinaasappelsap
- 1 scheutje azijn

Bereidingswijze:
Toast een sneetje volkorenbrood tot het lichtbruin en een beetje knapperig is. Breng een pan met water, een scheutje azijn en eventueel wat zout aan de kook. Zet het vuur iets lager en zorg ervoor dat het water blijft koken. Breek het ei voorzichtig in een klein schaaltje. Roer door het water in de pan zodat er een soort van draaikolkje ontstaat. Pak het bakje met het ei en houd dit net boven het water. Laat het ei nu heel zachtjes in het water glijden en laat het 4 minuten koken. Snijd de toast schuin doormidden en besmeer dun met yoghonaise. Leg het gepocheerde ei met een plakje rookvlees tussen de twee helften toast. Serveer met een klein glaasje verse Jus d’ orange.