Home

Blog

Je bedrijf je levenswerk. Hier ga jij voor.

Je bedrijf je levenswerk. Hier ga jij voor.

Ben jij die all-round executive en sinds een aantal jaar of zelfs 30 jaar in het bezit van een goedlopend bedrijf? Iedere executive heeft gedurende zijn carrière momenten dat hij/zij behoefte heeft aan ondersteuning. Deze begeleiding kan gerelateerd worden aan carrière verloop en je omgeving.

Lees meer
Ida's Paasbrunch

Ida's Paasbrunch

Hierbij geef ik 2 heerlijke recepten om een gezonde paasbrunch te bereiden. Met maximaal 270 kcal per persoon kan je lekker genieten van een gezonde brunch tijdens deze dagen. Vrolijk Pasen, Ida!

Lees meer
Volhouden die gezonde leefstijl

Volhouden die gezonde leefstijl

De Hartstichting investeert, samen met ZonMw, 7,5 miljoen euro in onderzoek naar het volhouden van een gezonde leefstijl. Het geld gaat naar drie projecten die zich richten op verschillende doelgroepen: jongeren (10-14 jaar) en volwassen met een lage(re) sociaaleconomische status en hart- en vaatpatiënten.

Lees meer
Kom van die bank af!

Kom van die bank af!

De blaadjes gaan vallen , ik merk het  bij Mn vriendinnen wijntje hier wijntje daar.Paar hapjes erbij en de woorden ach laat maar... Ben moe geen energie. Maar over een paar weken moet die kerstjurk weer aan  en krijg ik te horen , ja jij sport altijd.... Zucht....en ik denk ja jij hebt de winterblues. Oftewel winterdip....

Lees meer
Voedingsadvies op maat

Voedingsadvies op maat

Afvallen, aankomen en sporten. Dit alles is onlosmakelijk verbonden met voeding. Met dit blog wil ik je informeren over de voedingsadviezen op maat die ik je kan aanbieden en bij kan begeleiden en ondersteunen. Mijn streven is om samen een blijvend, normaal en gezond eetpatroon te bereiken. Met de juiste voeding kom je dichter bij je doel en zul je je daarnaast energieker en krachtiger voelen.

Lees meer
Creatine in combinatie met krachtsport

Creatine in combinatie met krachtsport

Creatine is een tussenproduct bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Creatine wordt gevormd in de lever, alvleesklier, maar met name in de nieren uit de aminozuren arginine, methionine en glycine. Creatine wordt omgezet in creatinine en wordt door de nieren met de urine uitgescheiden.

Lees meer
(M)eiwitten

(M)eiwitten

In mei leggen alle vogels een "ei". Een goed moment om het eens over eiwitten te hebben. Wat zijn nou eiwitten en waarom zijn ze zo belangrijk? Eiwitten (oftewel proteïne) bestaan uit losse aminozuren. Die aminozuren zitten als een soort kralenketting aan elkaar vast. Tijdens onze spijsvertering wordt dat kralensnoer losgeknipt. Dan blijven de losse aminozuren over.

Lees meer
Alles over buikspieren

Alles over buikspieren

De zomer komt eraan en we willen natuurlijk allemaal naar het strand en dan het liefst gewapend met een wasbordje. Hoe pak je dat nou aan en waar begin je?

Lees meer
Spieren...hoe zit dat?

Spieren...hoe zit dat?

Het houdt velen van ons bezig. De grootte van de spieren, het gewicht dat we kunnen verzetten of juist hoe lang we onze spieren kunnen belasten. Ik heb de voornaamste vier vragen op een rijtje gezet.

Lees meer
Slimmer Afvallen

Slimmer Afvallen

Je gaat niet ‘op dieet’, je gaat leren wat eten doet en wat gezonde voeding is. Je laat voeding voor jou werken, door met de juiste hoeveelheden je verbranding op te voeren. Pas je voeding aan waar nodig is en geniet van eten zoals het bedoeld is.

Als je klaar bent voor verandering en het niet alleen wil doen ga dan samen met mij aan de slag voor die paar kilootjes minder. Aan de hand van grafieken kun ik je zien wat je vooruitgang is en hoe snel je vorderingen maakt.

Lees meer
Top 3 goede voornemens

Top 3 goede voornemens

Zeven op de tien Nederlanders heeft goede voornemens. Bij ongeveer de helft zijn de voornemens van 2015 niet uitgekomen. Dit is gebleken uit een onderzoek van NU.nl en Mijn Stem Panel. Dit onderzoek is gedaan onder ruim 1100 respondenten.

We hebben allemaal wel een idee wat we anders of beter willen gaan doen, maar wat zijn nu de meest voorkomende goede voornemens?

Lees meer
Waarom detoxen belangrijk is

Waarom detoxen belangrijk is

Het menselijk lichaam reinigt zichzelf doorlopend op een natuurlijke manier door o.a. in de lever, nieren, darmen en andere organen afvalstoffen te filteren en vervolgens af te voeren via de ontlasting, urine en transpiratie. Dit natuurlijke reinigingsproces was zeer effectief toen de mens duizenden jaren geleden

Lees meer
De vakantie is voorbij en de training gaat weer van start

De vakantie is voorbij en de training gaat weer van start

Veel alcohol is punt van discussie bij het afvallen. Vandaar dit stuk wat alcohol met je doet. Niet om je te 'pesten' maar gewoon omdat dit vaak het probleem is met het afvallen.

Wat bedoelt men met “drink met mate”?
Het is erg schadelijk voor de gezondheid om regelmatig te veel alcohol te drinken. Drink daarom met mate.Voor mannen is dit maximaal 2 glazen alcohol en voor  vrouwen is dit 1 glas alcohol per dag. Er zijn aanwijzingen dat vrouwen die dagelijks 1 glas alcohol drinken een groter risico op borstkanker lopen.

Lees meer
Blessures en de invloed van uw voeding

Blessures en de invloed van uw voeding

Voor mensen die vaak of veel sporten is er bijna geen ontkomen aan, een blessure. De afgelopen jaren is het aantal Nederlanders met blessures drastisch toegenomen. Zo liepen in 2012 4,4 miljoen Nederlanders een blessure op en moesten 1,7 miljoen daarvoor naar een medisch specialist, zoals een fysiotherapeut of huisarts. De meeste blessures komen voor bij fitness, zwemmen, hardlopen, wielrennen en voetbal. Men denkt er wellicht niet direct aan maar voeding speelt een belangrijke rol in de behandeling van een blessure. Voeding kan namelijk het herstel optimaliseren.

Lees meer